Dagboek Dutch D’votion i-nest

Dagboek Dutch D’votion i-nest

Op 02-05-2016 is het Dutch D’Votion I- nest geboren.  Een prachtig nest van 10 zwarte pups. 9 Reutjes en 1 teefje.
Mogen het nest verlaten vanaf 02.07.2016

21-06-16 Grote inhaalslag
Mijn laatste up-date in het dagboek was 12-6 dus ik moet jullie even bijpraten. Mijn excuses voor de late update, maar terwijl de pups ouder worden, krijgen ze steeds meer bezoek, leren ze ook veel meer nieuwe dingen en ben ik veel meer met ze bezig, waardoor er minder tijd voor het dagboekje was. Ik ben nog druk bezig alle testresltaten te vergelijken en de keuze te maken wie welke pup krijgt. Nu eerst hoogtijd jullie bij te praten!

20-06-2016 Puppytest namens FRC
De puppytest is altijd een zeer vermoeiende en spannende dag. Al vroeg opstaan om eerst de dagelijkse verzorging uit te voeren. Pups voeren, grote honden uitlaten, Volwassen honden voeren. Kennels poetsen, puppyruimte schoonmaken. Buitenren van de pups schoonmaken. Daarna alles klaarmaken en voorbereiden voor de puppytest. Om 10.15u kwamen de testers aan. Eerst even koffie en Limburgse vlaai na de lange autorit. Daarna hebben de testers hun honden even uitgelaten en deze apart gezet. De puppytest moet gebeuren op een plek waar de pups nog nooit geweest zijn. In dit geval hebben we het grasveld in onze tuin gebruikt. Tijdens de test moet het stil zijn en mag er geen afleiding zijn. De weersvoorspelling was niet zo gunstig dus het was spannend of het droog zou blijven. Na al 7 weken de pups dagelijks te verzorgen heeft Michelle al een goed eeeld van hun karakters, maar het is altijd fijn om tijdens deze test een bevestiging te krijgen of net verrast te worden. Uiteindelijk helpt deze test me bij het kiezen van de geschikte match tussen baas en pup. Vandaar dat we ook begonnen zijn met alle reutjes en het teefje tot het laatste hebben bewaard. Van haar weten we als enige al zeker naar welke baas ze zou gaan. De puppytest is niet iets waar ze voor kunnen slagen of zakken. Er is geen goede of slechte reactie. Het is een hulpmiddel om te zien wat het karakter van de pup is zodat de nieuwe eigenaar daar rekening mee kan houden tijdens zijn training.

De opbouw van de puppytest is altijd hetzelfde. Als eerste zet de fokker de pup neer op het grasveld. De verder kijken ze of de pup oogcontact maakt en contact met de tester zoekt. Vervolgens gat de tester een stukje lopen zonder de pup te lokken en kijkt wat deze doet. Dan loopt de tester langs een aantal voorwerpen die in het gras liggen en kijkt hoe de pup daarop reageert. Of hij er naartoe gaat, of hij ze opneemt, en zo ja wat hij er dan mee gaat doen (bijv. naar de tester brengen, ermee weglopen, erop kauwen). Hierna gaan ze weer een stukje lopen en lopen ze langs een plek waar vlees in het gras is gelegd om te zien hoe het neusgebruik is. Na het spoortje lopen en het vinden van het vlees gaat de tester met de pups apporteren. Er word een bal, sok, vleugen en konijnenvelletje weggegooid. Opnieuw word gekeken naar de reactie van de pup. Toont hij interesse, gaat hij het halen, wat doet hij bij aankomt, wat gaat hij met zijn buit doen, geeft hij het makkelijk af. Na de 4 apportjes worden ze achter een hekje gezet en de tester loopt weg. Hiermee word mede het probleemoplossend vermogen getest en zou je ook kunnen zien hoe ze reageren tijdens frustratie. Het hekje word 2x gedaan. Na het hekje krijgen ze een koker voorgehouden waar vlees in zit. De opening van de koker is te klein om erbij te kunnen, dus ze ruiken het wel maar kunnen er niet bij. Hiermee word het doorzettingsvermogen getest en zien we weer hun reactie tijdens frustratie. Vervolgens word de pup op schoot gepakt en gekeken naar zijn reactie ten opzichte van de tester. Zij legt hem daarna in babyhouding op zijn rug. Ook nu kunnen we weer testen hoe ze reageren als ze gefrustreerd raken. Bij het neerzetten van de pup word erop gelet of hij direct wegloopt van de tester of dat hij toch in de buurt blijft.

Om te zien hoe ze reageren na schrikken en hoelang hun herstelperiode is, laat de tester ze schrikken met een hard geluid en vervolgens met een visuele prikkel door het openklappen van een paraplu. Ook nu word gekeken als hij schrikt, rent hij dan weg, zoekt hij steun bij de tester, of is hij helemaal niet onder de indruk. Durft hij daarna datgene waarvoor hij geschrokken is te onderzoeken. Het volgende onderdeel van de test is de correctie. De tester neemt een zakje met brood en deelt dit met de pup. Als de pup ervan gaat eten doet zij een zware blaf en kijkt of de pup hiervan onder de indruk is en het brood negeert. De tester heeft dus nu een aantal minder leuke testjes met de pup gedaan (achterlaten bij hekje, voer laten ruiken waar hij niet bij kan, op de rug leggen, laten schrikken en de stemcorrectie) en gaat dan opnieuw apporteren om te zien of de pup het vertrouwen verloren is in de tester en hoe zijn reactie nu zal zijn na al de minder leuke testjes. Als laatste onderdeel gebruiken ze een plushen hond die word neergezet in het veld waar de pup kort voor word vrijgelaten. Hiermee testen ze hoe hij andere honden zou benaderen. Na alle testjes met de pup word nog een heel vragenformulier ingevuld wat nog eens ongeveer 15 minuten per pup bedraagt. Gelukkig hebben we het redelijk droog kunnen houden. Tijdens onze pauze viel er een grote regenbui en na de pauze was er lichte regen, maar dit heeft de test gelukkig niet beinvloed. Toen de testers weer vertrokken, de honden eerst weer allemaal verzorgd en toen kwam er nog puppybezoek. Tijdens de test zijn er veel filmpjes gemaakt en HEEL VEEL foto’s. Deze zal ik zo snel mogelijk toevoegen. Nu is mijn prioriteit eerst om jullie zo snel mogelijk te laten weten welke pup het best bij jullie past.

19-06-16 Rustdag
Nadat ze gister weer heel veel aandacht en knuffels hebben ontvangen, weer nieuwe dingen hebben gedaan en ontdekt, is het vandaag rustdag. Even geen nieuwe prikkels en tijd om alles te verwerken. Morgen is voor hun alweer een spannende dag waarop ze een hoop nieuwe dingen leren en weer veel te verwerken hebben na de test. Vandaag dus gewoon het bekende en rust.

18-06-16 Bezoekdag en eerste kennismaking met de vijver.
Vandaag stonden 4 families gepland voor een puppybezoek en tussendoor kwam nog onverwachts bezoek om naar de pups te komen kijken. In totaal zijn dus 20 enthousiaste mensen de pups komen entertainen en knuffelen. Daar ze toch echt tussendoor nog voldoende rust moeten hebben, zijn de pups weer in groepjes verdeeld en kregen ze tussendoor nog benchtraining terwijl er dus best veel afleiding in de keuken was. Kunnen de nieuwe baasjes alvast wennen aan wat hun te wachten staat :-). Over het algemeen hebben ze zich netjes gedragen. Tussen de flinke regenuien door zijn we nog even met 8 pups (die andere 2 sliepen in de bench) naar de grote wei gegaan waar ze op ontdekking konden gaan, flink hebben kunnen rennen en kennis hebben gemaakt met de vijver

17-06-16 Show stand
Zoals iedere vrijdag, zijn Kelvin en ik weer voor de jachttraining en daarna lekker met de pups knuffelen. We hebben ze vandaag voor de eerste keer in show stand gezet om hun bouw te kunnen beoordelen. Zelf zet ik de pups in de juiste positie en Carola maakt de foto’s. Later kan ik deze dan bekijken en vergelijken. We hebben ook van alle pups nog wat portret foto’s gemaakt. Met de camera op sportstand en 1200 foto’s verder is het best een klus om eerst de beste foto’s per pup te selecteren en deze dan nog te vergelijken. Foto’s volgen dus zo snel als mogelijk.

Wel was ik erg tevreden over het algemeen beeld van het nest en hoe goed de pups het al voor de eerste keer deden. Er zitten enkele natuurtalentjes bij.

16-06-16 Waterpret, eerste benchtraining voor team 2 en kennismaking met stofzuiger
Nadat “team 1” benchtraining heeft gehad, was het nu de beurt aan “team 2”. Dit zijn het teefje en de reutjes rose, paars, rood en zalm. Voordat ze naar binnen kwamen eerst nog even naar het grasveld waar ze al een beetje konden ontdekken en hun behoefte konden doen. Onderweg naar de keuken hadden ze op het terras nog wat waterpret. Door de flinke regenbuien van de afgelopen dagen, stonden er enkele plassen water die ze toch best interessant vonden. Na pootje baden weer naar binnen. Hier mochten ze eerst even vrij rondlopen en de buurt verkennen. Het kattenluikje (met onze poes aan de andere kant van de deur) vonden ze erg spannend. Nadat ze de keuken verkend hebben was het tijd voor hun benchtraining. Nadat ze ruim 2 uur in de bench zaten mochten ze kennis maken met de stofzuiger. Hier was eigenlijk niemand onder de indruk van.

14-06-16 Dierenarts controle en 1e vaccinatie
De pups zijn inmiddels 6 weken oud en vandaag is de dierenarts gekomen om alle pups te controleren. Ze hebben nu allemaal een Europees paspoort en hun eerste vaccinatie gekregen. Tijdens de controle controleert de dierenarts als eerste het chipnummer om zeker te zijn dat hij het juiste paspoort bij de juiste pup invult. Daarna controleert hij huid/vacht, oren, ogen, gebit, lymfeknopen die kunnen wijzen op een ontsteking, longen/luchtwegen, hart- en vaatstelsel, maag- en darmstelsel. skelet en bewegingsstelsel, geslachtsorganen, voedingstoestand en controleert op evt. navelbreukjes. Gelukkig zijn alle pups gezond verklaard en zijn er geen afwijkingen gevonden. Wel moet bij 2 reutjes nog 1 testikel indalen maar dat is niet verontrustend en komt vaker voor. Tijdens de volgende controle zullen ze hier extra alert op zijn. Hun eerste vaccinatie is tegen hondenziekte en Parvo.

12-06-16 Eerste benchtraining
Nadat ze de 10e ontwormd zijn, hebben ze de 11e een rustdagje gehad. Geen bezoek en geen nieuwe indrukken, maar gewoon rustig aan. Vandaag heeft de ontworming geen invloed meer en kunnen ze weer nieuwe indrukken opdoen. In de ochtend weer puppybezoek en tegen de middag begonnen met de eerste benchtraining. De reutjes: licht blauw, donkerblauw, licht groen, donker groen en oranje hebben eerst op een grasveldje naast de volwassen Flatcoats mogen lopen. Dit was al heel spannend voor ze en ze hebben al wat lichaamsbeweging gehad. Hun behoefte gedaan en mochten daarna eerst even vrij in de keuken rondlopen, onder begeleiding van Mama Zoey en Angel. Na 10 minuten vrij lopen, moesten ze in de bench. Ze zaten niet alleen. In de grote bench zaten 3 pups en in de kleinere 2 pups (licht- en donkerblauw), dus ze hadden wat steun aan elkaar. Verder lag in de bench nog een speeltje en wat brokjes. Mama Zoey en Angel liepen vrij in de keuken maar gingen wel in de buurt van de bench liggen. Na ongeveer 30 minuten was het stil en lagen alle pups lief te slapen. Daarna kwam nog onverwachts bezoek langs, die ook in de keuken hebben gezeten. De pups zijn fijn rustig gebleven en hebben braaf verder geslapen. Al heel goed voor de eerste keer.

10-06-16 Ontworming
Donderdagavond en vrijdagochtend zijn de mensen die training volgen nog even bij de pups gaan knuffelen en ze nog even naar buiten gelokt. Ze hebben leuk gespeeld en zich als echt Flatcoats gedragen. Veel speeltjes dragen, lekker knuffelen en vooral heel veel kusjes geven, bij voorkeur aan je oren. Kelvin en ik zijn de hele dag gebleven omdat in de middag ook nog puppybezoek kwam. In de tussentijd heb ik ze nog eens allemaal gewogen, de nageltjes geknipt en daarna zijn ze ontwormd met Prazitel. Qua gewicht staat de rode reu aan kop, met maar liefst 3925 gram. Het teefje is het kleinst met 2829 gram.

08-06-16 Gechipt door Raad van Beheer
Vandaag is de chipper van Raad van Beheer langs geweest voor de nestcontrole, voor het afnemen van DNA van Zoey en haar 10 pups en voor het chippen. Door de chip word ook meteen de stamboomnaam gekoppeld aan de pup. Voor het chippen mocht Michelle geen wasco in de nek gebruiken, dus ze hebben nu allemaal hun kleurtje iets lager op de rug gekregen. Tijdens het chippen zijn ze dapper geweest en kwispelde gewoon verder. Enkel het teefje heeft even een gil gegeven en was daarna ook weer meteen vrolijk.

Michelle nog eens een filmpje gemaakt zodat jullie ze nog eens kunnen zien. Ons dametje laat al zien dat ze netjes op de bak gaat om te plassen. Het speelgoed kwam net uit de wasmachine dus moest eerst even geïnspecteerd worden. Michelle heeft geprobeerd wat in te zoomen op hun schattige hoofdjes maar het was niet zo makkelijk met een aantal enthousiaste pups om haar heen. De een wilt in de telefoon happen, de andere bijt in de hiel… Maar het zijn engeltjes als ze slapen …

d6a0d8_9de8b64fc91342d292aeddbe9ab63f9f-mv2
d6a0d8_1922e8a0add845c9bf4484f1563cd566-mv2_d_3192_1437_s_2

06-06-2016 Alweer 5 weken oud.
In de ochtend waren de pups 15 minuten buiten samen met Zoey, maar toen Zoey er genoeg van had, gingen de pups ook weer naar binnen. Rond 11.00 kwam er weer puppybezoek en zijn ze weer allemaal goed geknuffeld, en nog kort even buiten geweest. Alle pups zijn inmiddels besproken. Tegen de middag toen ze wat meer uitgerust waren en de felle zon verdween hebben ze wat langer buiten gespeeld.

Hun tafelmanieren zijn ze vandaag verloren. Ze spelen nu echt met elkaar en reageren op dingen die ze zien en willen ontdekken. Verder slepen ze al veel speeltjes rond en proberen soms een beetje overmoedig een deken te apporteren. Michelle der voeten zijn reuze interessant en zo af en toe werd er eens met die scherpe tandjes in haar hiel gebeten. Ook testen ze nu bij elkaar hun grenzen en word er af en toe al geblaft of gegromd. Hoewel ze daar vaak zelf nog het meest van schrikken. Ze willen soms zo hard rennen dat hun lichaam soms te snel is voor hun kleine pootjes. En als je even niet oplet, is een van de pups  al uitgebroken, maar is ook zelf weer terug gekomen.

05-06-2016 Regenbui

Hoewel de pups er aan toe zijn om wat meer naar buiten te gaan, zit het weer niet echt mee. In de ochtend was het nog te koud en te nat. Tegen 12.00 begon de zon te schijnen en de omgeving op te drogen. Wat dekens neergelegd en voor wat schaduw gezorgd. De pups naar buiten gelokt maar toen was de zon weer te fel. Ze waren 5 minuten buiten, hadden het veel te warm en gingen daarna meteen weer allemaal naar binnen. Tegen de 17.00 was de zon minder fel en heeft Michelle de pups weer naar buiten gelokt. Ze waren leuk en het spelen en opeens komt er een “bak water uit de lucht vallen”. Een enorme regenbui. Gelukkig stond Michelle met de pups buiten en kon ze er een paar direct door het luikje naar binnen duwen, het luikje dicht maken en dan snel de andere pups uit de regen halen. Helaas ook dit uitstapje had maar ongeveer 20 minuten geduurd. Hoewel het vanuit het niks opeens flink begon te regenen leken ze er niet heel erg van onder de indruk te zijn. Weer in de puppykamer aangekomen ze even afgedroogd en niet veel daarna viel iedereen in diepe slaap. Wat later in de avond nog puppybezoek, maar dit was ook binnen in de puppykamer.

En kleine puppy’s worden groot…. dan is dit het resultaat. Terwijl de pupjes vanmiddag toen de zon scheen niet naar buiten wouden, genoot de rest van de roedel van hun vijver. Hoewel Michelle als ze samen vrij lopen nooit iets in het water gooi (omdat dit hun training ten nadelen komt) waren een aantal ervan overtuigt dat Michelle der telefoon de vijver in zou gooien. Het zou een leuk apport zijn geweest maar wel een beetje zonde.

04-06-2016 zelf door het luikje stappen
De pups zijn 2-6 al eens buiten geweest, maar toen hebben we ze naar de buitenren gedragen. Gister was het weer te slecht dus vandaag zal hun 2e uitstapje naar buiten zijn. Ze hebben nu zelf het luikje kunnen ontdekken en een grote stap over de drempel naar “een nieuwe wereld” gezet. Terwijl de pups buiten hun nieuwe “wereld” ontdekken kan ik binnen makkelijker alles schoonmaken. De rubber matten moesten nog even drogen dus daarom lagen er tijdelijk losse dekentje zoals in het filmpje te zien is. Weer terug binnen, lekker smullen van brokjes met yoghurt.

puppies
puppies
Slapende pups
Ssssssssssssst ik slaap

03-06-2016 Weer veel knuffels
Vrijdag is trainingsdag dus weer veel hondenliefhebbers over de vloer die maar al te graag even met de pups komen knuffelen.

02-06-2016 Smullen en naar buiten
Blij om te kunnen melden dat vanmorgen weer alles prima ging met Zoey en de pups. Gelukkig gaat alles weer zijn normale gangetje. Aangezien de pups een grote fan zijn van vers vlees en wat minder enthousiast waren over de geweld “Junior” brokjes, heeft Michelle vanmorgen wat droge brokjes gemengd met het vers vlees. Dit was wel een succes! Michelle heeft eens een wat langer filmpje gemaakt zodat jullie ook kunnen zien hoe ze reageren als het voer op is en hoe ze erna nog even spelen. Na het filmen hebben ze nog wat droge brokjes gekregen (zonder vlees) een ook daar hebben nog een aantal van gegeten.  Vandaag hebben we ook wat geluk met het weer dus waarschijnlijk dat ze in de middag hun eerste stapjes buiten zetten.

In de middag toen het even droog en zonnig was hebben de pups hun eerste stapjes buiten gezet. Op het begin was er wat protest en wilde ze eigenlijk weer naar binnen. Heel grappig want over een week krijgt Michelle dit gemopper als ze NIET naar buiten mogen. Zoey is even bij hun gaan liggen en heeft ze daarna nog wat gezelschap gehouden terwijl ik de binnenruimte volledig verschoond en ontsmet heb. Toen alles weer schoon was, mochten ze weer naar binnen voor hun maaltijd en dan eindelijk weer slapen en alle indrukken verwerken.

Toen de pups pas verhuisd waren, van de werpkist naar de puppyruimte, stond er 1 grote mand en rondom de mand lag overal zaagsel. Je merkte toen al goed dat ze de mand schoon hielden en in het zaagsel hun behoefte deden. Vandaag hebben we de ruimte weer aangepast en is er naast het luikje waar ze straks naar buiten kunnen, een klein hoekje gemaakt met zaagsel. In de rest van de ruimte liggen nu rubber matten en dekens. Het is de bedoeling dat ze er nu aan wennen om nog alleen in dat hoekje hun behoefte in het zaagsel te doen en de rest van de ruimte schoonhouden. Tegen de avond kwamen nog toekomstige baasjes op puppybezoek en merkte we dat de meeste toch voor hun grote boodschap al het zaagsel opzochten.

01-06-2016 Zoey beetje ziekjes en pups nieuwe smaakje testen. Vlees en yoghurt.
Zoey is overdag nog maar korte periodes bij de pups. Ongeveer een uurtje en dan is ze weer 3 a 4 uur binnen bij ons in de keuken. Ze geeft zelf aan wanneer ze haar pups wilt opzoeken en het is prima dat ze op die manier weer wat anders aan haar hoofd heeft als enkel de pups. Doordat de pups nu ook vast voedsel krijgen (al een week pap en nu gewelde brokjes) moet ook Zoey haar melkproductie rustig gaan afbouwen. Door haar overdag wat afleiding te geven en bij de pups te laten nadat deze eigenlijk al een maaltijd op hebben en bij Zoey enkel maar een toetje nemen lukt dat aardig goed. Om 23.00u gaat Zoey dan wel naar de puppyruimte en brengt de nacht met haar pups door. Ze kan dan zelf kiezen of ze bij de pups in de kamer gaat of zich liever terugtrekt in het kamertje ervoor. Vanmorgen toen Michelle Zoey ging halen, schrok ze een beetje want ze had in de ruimte voor de puppykamer 2x gebraakt en diarree gehad. Michelle merkte de avond ervoor dat ze iets slomer was, maar ze had toen goede eetlust en maakte verder geen zieke indruk. Vanmorgen was ze anders als normaal, wou niet naar d pups, wou niks eten en lag er maar wat slapjes bij. Zoey meegenomen naar de keuken en haar temperatuur opgemeten die gelukkig goed was. Ze had gelukkig ook gen melkschijven die een mastitis kunnen veroorzaken. De oorzaak is dus onduidelijk, dit kan best een virus zijn en dan moet ze uitzieken. Er is natuurlijk grote kans dat ze dan ook haar pups besmet heeft. Vandaag blijft Zoey binnen en krijgt wat rust om zelf aan te sterken. Nadat alles gepoetst was de pups gaan voeren maar deze waren niet zo enthousiast over hun gewelde brokjes. Ze aten wel iets maar het ging niet van harte. Daarna zag ze ook bij een paar pups wat dunnere ontlasting. Niet echt diarree maar ook niet zo vast als normaal. Nu Zoey zelf niet lekker is en niet eet, maakt ze ook bijna geen melk dus de pups zullen op een andere manier aan hun voeding moeten komen. Nadat de brokjes geen groot succes waren heeft Michelle na 3 uur maar de ouderwetse gemixte pap gemaakt waar ze normaal zo van smullen. Ze aten allemaal wel iets, maar ook een stuk minder enthousiast als voorheen. Ok, ze hebben niet veel gegeten maar toch wel wat binnen. Zoey wou nog steeds niks eten en hier wil Michelle haar niet in dwingen, stel ze heeft en “buikgriepje”dan is het prima om de maag en darmen tot rust te laten komen. Ze zal het zelf wel aangeven. Op naar de winkel want Michelle moet nog iets voor de pups verzinnen. Terug thuis met een grote boodschappentas vol met vers vlees en yoghurt. Het vlees moest nog ontdooien dus gestart om de pups wat yoghurt te geven zodat ze toch hun calcium binnen krijgen. Dit smaakte hun wel en Michelle was opgelucht dat ze toch alweer allemaal iets gegeten hebben. Ze maken gelukkig geen zieke indruk. Toen Michelle  met de “Afwas” naar binnen kwam toonde Zoey interesse in de bakjes. Haar ook een bakje yoghurt voorgezet en dit heeft ze met smaak opgegeten. Tegen de avond was het vlees ontdooid en kregen de pups voor het eerst vers vlees. Al hun tafelmanieren waren ze vergeten en binnen 5 minuten was alles op. Maar ze wouden niet geloven dat het op was en bleven aan de bak likken en er omheen draaien, alsof hij dan vanzelf weer vol zou worden. De andere porties vlees waren nog niet volledig ontdooid dus hebben ze als toetje nog wat yoghurt gekregen dat ze ook weer met smaak opgegeten hebben. Zoey leek zich beter en fitter te voelen en maakte weer een vrolijke indruk. Ze had ook haar bak voer weer gewoon leeg gegeten.  Toch nog maar even binnen blijven zodat ik in de gaten kan houden of dit ook goed binnen blijft. En jawel dit ging prima. Om 23.00u de pups nog eens gevoerd en toen Zoey meegenomen. Ze toonde weer interesse en heeft de nacht weer bij haar pups doorgebracht. Het zou fijn zijn als de pups eens hun eerste pasjes buiten konden zetten, maar aangezien het weer niet meezit en ze niet helemaal lekker zijn wil ik liever geen risico lopen. Het nieuwe voer is weer wennen voor hun darmpjes en stel dat mama Zoey toch iets onder de leden had dan zijn ze ook bezig om antistoffen aan te maken. Weer een nieuwe omgeving en indrukken kan dan voor stress zorgen want het immuunsysteem verlaagd dus het lijkt me beter nog even te wachten tot alles weer “normaal” is.

31-06-2016 Junior brokjes
Gister hebben de pups kunnen wennen dat hun brokjes niet meer gemixt worden, maar dat ze toch echt zelf zullen moeten kauwen. Dit kunnen ze ook prima want ze hebben inmiddels ook al tandjes. Vandaag zijn we de Royal Canin Maxi Mother & Baby gaan mengen met Royal Canin Maxi Junior zodat ze langzaam leren wennen aan hun nieuwe brokjes. Als ze eenmaal gewend zijn aan de nieuwe smaak dan gaan we het voer steeds minder weken en zullen ze uiteindelijk overstappen naar droge brokjes. In het filmpje hieronder hun eerste kennismaking met de Junior brok. Ze waren al best lang aan het spelen waardoor ze alweer te moe zijn om te eten, om de beurt proeven ze toch allemaal even. De pups zijn nu al een aantal dagen in hun nieuwe puppyverblijf en het zou leuk zijn als we het luikje konden openen naar de buitenren zodat hun wereld weer een stukje groter word. Helaas hebben we pech met het weer. Het regent al een paar dagen aan een stuk. Hoe graag ik de pups eens buiten wil laten kennismaken, durfde Michelle dat niet met dit slecht weer. Zodra het droog is, grijpen we onze kans!

30-06-2016 Onze Idols zijn 4 weken oud
Alweer 4 weken oud, wat gaat de tijd snel. Vandaag zijn we gestopt om hun maaltijd te mixen. Vanaf nu eten ze gewelde brokjes en drinken natuurlijk nog bij mama Zoey. Je merkt nu echt al goed dat de pups hun mand schoonhouden en als ze wakker worden in de mand bewust het zaagsel opzoeken om daar hun behoefte te gaan doen. Ze hebben vandaag ook bezoek gehad van Grace, de pup van bijna 9 maanden oud. Grace vond het erg spannend. Zoveel speelgoed in deze ruimte… en dan ook nog van die kleine zwarte knuffeltjes die bewegen! Zoey stond erbij en vind het allemaal prima.

29-05-2016 Bezoekdag
In de afgelopen dagen hebben de pups al veel bezoek ontvangen van hun enthousiaste nieuwe baasjes die enorm blij waren dat ze dan eindelijk mochten komen kijken en knuffelen. De meeste mensen moeten toch een flink stuk reizen en geven de voorkeur aan het weekend. Zondag was de drukste dag en hebben we van 10.30u tot 20.45u continu bezoek gehad. De pups hebben dus veel aandacht gehad en zijn heel veel geknuffeld. Natuurlijk hebben de pups tussendoor ook voldoende rust nodig en moet ook de rest van de roedel verzorgd worden. Om mensen een idee te geven wat de jachttraining nu precies inhoud, en dat je daarvoor echt zelf niet hoeft te jagen, heeft Michelle tussen de regenbuien door met Angel en Eager een stukje jachttraining laten zien. Helaas bleef het niet heel lang droog, maar lang genoeg om een indruk te krijgen van wat er mogelijk is. Toen om 20.45u het laatste bezoek vertrok was het weer tijd om de pups te voeren, daarna met de roedel weer uit te gaan, de keuken wat opruimen.

d6a0d8_79d7e148a1a743398bed61ce8d5ccefb-mv2_d_2448_3264_s_4_2
d6a0d8_db3045079ec5434f94c2458e0a48ef34-mv2_d_2448_3264_s_4_2
d6a0d8_52d18cf04239403592dbd29be2411d58-mv2
d6a0d8_40b04dc7c9ca447c85f8adcb93170cdb-mv2_d_2448_3264_s_4_2

28-05-2016 Samen eten

27-05-16 Verhuizing
Kelvin en Carola komen iedere vrijdag even langs voor de jachttraining en puppybezoek. Vandaag Kelvin zijn verjaardag en de pups hun verhuizing.

Normaal heeft Zoey op vrijdag jachttraining. Na het verzorgen van al de kleine pupjes, vind ze zelf dat ze wel een dummy verdiend heeft en wil gaan werken! Nou, vooruit dan

24.05.2016 Pap eten met betere tafelmanieren

Het had gesmaakt                      Het resultaat 🙂

23.05.2016 Pups 3 weken oud en krijgen hun eerste papje
De pups zijn vandaag precies 3 weken oud en toe aan hun eerste papmaaltijd. Deze bestaat uit Royal Canin Maxi Mother & Baby brokjes, warme melk, warm water en dan maar mixen tot het een vloeibare substantie is geworden. Ze hebben allemaal goed gegeten, hoewel sommige pups wat meer tijd nodig hebben om aan de nieuwe smaak te wennen. Dit is normaal en bij elke nestje zo. Vaak zie je dat ze de dag erna wel goed eten en weer een andere wat meer “treuzelt”. Ze moeten ook nog leren hoe ze netjes moeten eten. Vaak zie je dat in de eerste 3 dagen dat ze pap krijgen er veel bakjes omgegooid worden, pups hun maaltijd als zwembad zien, er meer aan elkaar gelikt word als uit de bakjes, maar uiteindelijk na een paar dagen oefenen eten ze allemaal netjes uit een bakje zonder te knoeien.

Na hun papmaaltijd mag mama Zoey de bakjes uitlikken en krijgen de pups nog wat moedermelk als toetje. Daarna heeft iedereen zijn/haar buikje goed gevuld en liggen nu allemaal lekker te slapen.

20.05.2016 Zoey’s uitje
Aangezien Zoey tussendoor wat meer afstand van de pups neemt hebben we haar meegenomen voor een ontspannende wandeling/training. Even iets anders en er lekker uit.

Samen met het teefje
De trainings groep
Kusje voor Kelvin
Zoey voor de training
Goed opletten wat er gebeurd
Yeah ee dummy!

19.05.2016 Nageltjes knippen
Aangezien de nageltjes behoorlijk scherp aanvoelen en dit voor mama Zoey ook niet prettig aanvoelt hebben alle pups vandaag hun eerst nagelknip beurt gehad. De pups beginnen nu ook een beetje te lopen dus voor een betere stand van de voetjes is het ook belangrijk dat de nageltjes kort zijn. Ze hebben hun eerste keer nagels knippen goed doorstaan. I

18.05.2016 Relaxed

17.05.2016 Ontsnapping
De pups beginnen nu met (mini stukjes) lopen en gaan hun neus achterna. Toen mama Zoey voor de werpkist stond, waren er al 3 pups uit de kist gekropen in de hoop zo bij de melk te kunnen. Zoey loopt dan weg en de pups kunnen dan niet meer zelf terug de werpkist in. Tijd voor een verhoging om ontsnappogingen te voorkomen. Op deze manier kan Zoey wel in de kist om bij haar pups te gaan liggen, maar kan ze zich ook terug trekken als ze behoefte aan rust heeft zonder dat het kleine grut haar achterna komt.

16.05.2016 Oogjes open
De oogjes beginnen langzaam open te gaan. De rose reu en de oranje reu hebben als eerste hun oogjes geopend.

Reu roze
Reu oranje

12.05.2016 Stamboomnamen
Vandaag de officiële stamboomnamen ingediend bij de Raad van Beheer. Voor stamboomnamen kiest Michelle altijd Engelse woorden met een positieve betekenis. Dutch D’Votion is de kennelnaam  van Michelle dus dit staat in de stamboomnaam van al de nesten, bij elk nest gebruikt ze dan een andere letter in het alfabet. Dit keer zijn we aangekomen bij de letter I, wat nog niet zo gemakkelijk was. De nestnaam is voor alle pups gelijk en dit woord moet achteraan in de stamboomnaam staan omdat het anders een verlening van je kennelnaam is. Als nestnaam heeft Michelle “Idol” gekozen. Dit is een kort en positief woord waardoor er nog genoeg ruimte is over is voor de individuele namen van de pups. Die ook weer met een i moeten beginnen en een positief Engels woord moeten zijn. Het totaal van de stamboomnaam mag namelijk niet langer dan 30 tekens zijn en is aan een aantal regels gebonden. Dit is uiteindelijk het resultaat geworden en zijn de ingediende stamboomnamen voor dit nest. Uiteraard mogen alle baasjes zelf een roepnaam verzinnen.

Dutch D’Votion Increadible Idol  (teefje)
Dutch D’Votion Inventive Idol
Dutch D’Votion Intense Idol
Dutch D’Votion Inspiring Idol
Dutch D’Votion Impressive Idol
Dutch D’Votion Intelligent Idol
Dutch D’Votion Irresistible Idol
Dutch D’Votion Increasing Idol
Dutch D’Votion Impaccable Idol
Dutch D’Votion Important Idol

Woensdag 11.05.2016.De pups groeien echt heel goed, Zoey zorgt er voor dat ze niks te kort komen.

13239155_10209025231925182_8530442861220392674_n
13244873_10209025231685176_3688447699161367453_n
d6a0d8_2d80383f7ea5425eac3266657d954949-mv1
d6a0d8_76bda8157a604233b55b5420ef954d50-mv1


Woensdag 04.05.2016:
 Gelukkig zijn weer alle pups flink in gewicht toegenomen. Een goed teken. Bij een paar pups is de navelstreng al afgevallen. Zoey heeft wat meer rust gevonden en komt nu ook af en toe eens uit de werpkist om ervoor te gaan liggen zodat ze de pups wel in de gaten kan houden maar zelf ook wat rust krijgt.

Trotse Zoey met der pups
Zoey met der pups

Dinsdag 03.05.2016: Het gaat goed met Zoey en pups. Allemaal zijn ze goed bijgekomen en goed actief.

Puppy blauw aan het drinken
Puppy`s
IMG_8138

Maandagavond 02.05.2016 is Zoey bevallen van 10 prachtige zwarte pups. Kelvin en Carola waren er tijdens de bevalling bij en wouden heel graag zelf een teefje van Zoey aanhouden. Tijdens de bevalling heeft Zoey het extra spannend gehouden door ons eerst 9 prachtige reutjes te geven en pas als laatste 1 teefje. Zoey heeft de bevalling heel goed gedaan en is erg zorgzaam en voorzichtig met haar pupjes. De pups liggen er tevreden bij en drinken allemaal goed. Zoey tijdens de bevalling. Ook de pups liggen er comfortabel bij.

Puppy
Tussen de voorpoten van Zoey

Zoey net na de bevalling met haar 10 prachtige pups. De reutjes hebben we een kleurmerkje in de nek gegeven en het teefje net boven haar staart. Op deze manier kunnen we de gewichtjes en ontwikkelingen van de pups beter volgen. Na alle inspanningen is het nu tijd voor rust.

IMG_8122
IMG_8104
IMG_8129

Donderdag 28.04.2016 Als Zoey op een zij ligt kun je nu ook de pups zien bewegen als deze zich draaien en schoppen. We hebben geen tv meer nodig, dit is best wel spannende live tv.

Woensdag 27.04.2016 Nog een nieuwe foto in stand gemaakt waarop haar dikke buik nu ook goed te zien is.

IMG_8090
27.04.2016

Zondag 24.04.16 Hebben we Zoey haar kraamkamer in orde gemaakt. De werpkist opgezet, alvast een kastje met wat spulletjes voor de bevalling klaargezet. De handdoekjes, warmtelamp en kleine spulletjes worden pas op het laatst neergezet maar nu kan Zoey alvast wennen aan haar privé kamertje. Ze kan zich alvast terug trekken in de werpkist, op het grote kussen naast de kist of als ze het warm heeft op de tegelvloer liggen. Tussendoor komt ze ook nog samen met ons en de andere honden in de keuken, maar ze kan zich nu zelf terugtrekken als ze daar behoefte aan heeft. De andere honden mogen niet in “haar” kamertje komen.

IMG_8098
Zoey naast werpkist

Vrijdag 15.04.2016 Is Zoey in Eperheide gebleven. We merkte dat ze sneller moe werd en ook sneller uitgeput was bij lichamelijke inspanning. Ze zocht duidelijk haar rust op en wou liever niet meer mee met de lange wandelingen. Aangezien Zoey in Nijmegen nog traplopen moest was het beter dat ze op Eperheide bleef en ook haar lichamelijke rust kreeg. Ze was direct opgenomen in de roedel en pikte meteen het beste plekje in.

Maandag 28.03.2016 Vandaag een foto van de drachtige Zoey gemaakt.

IMG_8023

Vrijdag 25.03.16 Was Zoey weer op Eperheide maar trainde niet meer mee. Ze had al duidelijk opgezette tepels, met een rode kring en de haarlijn rondom de tepels was zich aan het terug trekken. Je zag haar buikje groeien en we wouden liever geen risico lopen. Ze mocht nog voor de gezelligheid mee, maar geen intensieve training meer.


Zondag 06.03.2016
 De laatste dekkingsdag zijn Kelvin en ik (Carola) met Zoey naar Sjors gereden. We hadden al in de planning om dan maar direct de Bever erbij te halen, maar zover is het helemaal niet gekomen. Zoey en Sjors waren nog geen 5 minuten bij elkaar of de dekking was een feit. Vervolgens stonden ze 40 minuten gekoppeld. Met 3 succesvolle dekkingen moeten we nu gaan duimen voor een mooi nestje. Als Zoey drachtig is dan verwachten we haar bevalling rond 6 mei 2016

Zaterdag 05.03.2016 2e dekkingsdag. Opnieuw met Michelle en Zoey naar Sjors. Ze bij elkaar gelaten maar het ging niet zo soepel als de keer ervoor. Zoey was geschrokken en begon van zich af te bijten als Sjors een poging wou wagen. Na 1,5 uur voorspel wouden we het opgeven. Plots rent Sjors naar de deur om de keuken in te lopen. We maakte nog een grapje “zie je Sjors heeft ook genoeg ervan”. Tot ieders verbazing was hij zijn knuffel “de bever” gaan halen en kwam trots naar buiten. Daagde Zoey uit, rende samen 2 rondjes en daarna bood hij hem Zoey aan. Hij legde hem op de grond voor Zoey neer, Zoey nam de bever op en de dekking was gebeurd. Wat een charmeur die Sjors! Hij weet wel hoe hij de dames moet versieren. Wij moesten allemaal wel lachen om de actie van Sjors konden het dan ook niet laten om een foto te maken met de “Lucky Bever”.

IMG_7880

Vrijdag 04.03.2016 hadden we een date met Sjors. Kelvin en Carola die nog nooit een dekking meegemaakt hadden vonden het ook erg spannend en hadden gevraagd of ze mee mochten. Eerst naar Nijmegen en van daar uit naar Hoogland. Om 20.15u kwamen we aan, Zoey was nog maar 5 minuten binnen en de dekking was gebeurd. Zoey en Sjors hebben ruim 30 minuten gekoppeld gestaan. Een succesvolle dekking. De volgende ochtend hadden we alweer om 8.00u afgesproken dus gelukkig mocht ik bij Carola en Kelvin in Nijmegen overnachten.

IMG_7861

Donderdag 03.03.2016 Is Michelle Noteborn met Zoey opnieuw 1,5 uur naar Best gereden om weer bloed te prikken voor de progesteronwaarde te bepalen. Deze waarde was vandaag nog 6.74

Dinsdag 01.03.2016 De eerste progesteron waarde bepaling. Dit hormoon geeft haar ovulatie aan. Hierdoor kunnen we beter haar vruchtbare periode bepalen waarop de kans op bevruchting na een succesvolle dekking groter is. Deze test word dus gedaan om het optimale dektijdstip te bepalen. Op dinsdag 1 maart toonde ze wel al wat tekens van dekrijp maar waren we duidelijk te vroeg. Haar waarde was toen 3.57. De dierenarts heeft nog een inwendig onderzoek gedaan om te voelen of er vernauwingen of complicaties waren die de dekking of een natuurlijke bevalling in de weg zouden staan. Gelukkig was alles in orde en kregen we een complimentje over haar mooie bouw, vacht en lieve karakter.

Maandag 22.02.2016  is “Zoey” loops geworden.