Dagboek B-nest

Dagboek B-nest

4 & 5 december De pups hebben het nest verlaten. Alleen Dark Passion Beauty Of The Forest blijft ons en komt onze roedel versterken. 

3 december 


2 december 


1 december

 

30 November 

28 November Vandaag kwam de reu eigenaar voor de 2e keer langs. Super gezellig geknuffeld met de pups.

25 November De ren uit gaan doen de pups steeds vaker. Ze verkennen graag de woonkamer. Soms nog wat onwennig, maar ze durven steeds makkelijker verder te verkennen. Ze komen zo mooi in aanraking met alles wat je in een huishouden tegen kan komen.

24 November Naar buiten gaan is nu een standaard traject op de dag. Vooral als ze wat nat zijn van de tegels willen ze graag bij elkaar in de bench kruipen om op te warmen. Zodra we dat zien gaan de deuren dicht en zal het weer lekker warm worden.23 November 
Vandaag zijn de pups naar de dierenarts geweest. Ook is er een kleine auto rit gemaakt. De pups gedroegen zich goed, de teven waren in een andere type bench (een stoffen) ipv een metalen. Dit was wennen voor ze, maar gedroegen zich goed. Bij de dierenarts waren het super pups, de dierenarts was weg van ze.

20 November Wanneer de ren verschoont is en er schonen doeken ingelegd zijn, hebben een aantal pups het door dat de kleden verplaatst en om gegooid kunnen worden. Bezigheid voor ons en de pups?

19 November Indy kreeg vandaag van ons een snack samen met de andere honden uit de roedel. Alleen Indy wou de ren in om daar haar snack op te eten. Helaas, de pups dachten mama in de ren dus we kunnen even bij haar drinken. Dus de snack opeten moest even op zich laten wachten.

18 November Tot heden konden we de deurtje van de ren open laten staan. Dit gaat vanaf vandaag helaas niet meer omdat de pups door hebben dat ze er over heen kunnen klimmen. 

16 November De bench is volledig geaccepteerd. Als de pups buiten zijn geweest gaan ze vaak met vele in de bench liggen.

14 November De pups gaan regelmatig naar buiten toe. Vaak geven ze het al aan dat ze moeten. Begin van de zindelijkheid, dit geeft geen garantie hoe de pups het in nieuwe huis gaan doen.13 November
 Weinig nieuws te vertellen over de pups. Ze doen het enorm goed. Komende 2 weken staat er voldoende op de programma voor de pups. Zoals de dierenarts, chipper, puppytest. Dan komt al gauw het moment sneller dichterbij dat ze naar huis toe mogen. De pups zijn ondertussen al gewent aan de stofzuiger, stoomreiniger, andere geluiden in het huishouden. 

10 November 

9 November De bench is vandaag neergezet geworden. Zo kunnen de pups rustig op hun eigen tempo kennismaken en leren wat een bench is.

         

8 November Het was super mooi weer, dus de pups mochten het terras weer lekker op.

7 November Het gaat super goed met de pups, groeien keihard door en passen al enige tijd niet meer allemaal gelijke tijd bij Indy aan de tepels om te drinken. De pups (enkele) hebben de eerste stappen buiten gezet.

 

3 November De kennelnamen van de pups zijn bekend. De namen zijn:
Teven:
Dark Passion Beauty Of Nature
Dark Passion Diamond Beauty
Dark Passion Ocean Beauty
Dark Passion The Sea of Beauty
Dark Passion Beauty Of The Forest
Dark Passion Beauty Of The Beach
Reuen:
Dark Passion Beauty And The Beast
Dark Passion Smarts Of Beauty
Dark Passion Black Beauty
Dark Passion Believe In Beauty
Dark Passion Mysterious Beauty

1 November Door corona zijn we genoodzaakt om mensen verspreid te ontvangen. De eerste weekend dat het zou worden is 7 november, maar door corona en het plannen kwam vandaag de eerste mensen al kijken naar hun puppy 

31 Oktober De pups hebben voor het eerst vast voedsel gekregen. De pups krijgen hier eerst runder tartaar en daarna gaan ze over op kvv van Lotgering. Ook was de eigenaresse van de reu langs gekomen om te kijken naar de nakomelingen van Indy en Bamse. 

28-29 Oktober Geen echte update, maar wel een mooi iets om te zien. Kinderen met pups. Ook alle ogen zijn nu helemaal open. 

 

27 Oktober De pups hebben hun eerste ontworming gehad, ze zijn nu 2 weken oud. Met de groei gaan ze heel mooi.

25 Oktober Bij alle pups zijn de ogen open aan het gaan, ze merken als Indy bij hun in de werpkist komt en gaan dan naar haar toe. 

24 Oktober De afgelopen dagen zijn er flink wat veranderingen en ontwikkelingen geweest. 
Om mee te beginnen hebben we de werpkist verplaatst naar het zitgedeelte van de woonkamer. Indy werd nerveus op de plaats waar het eerst stond wat niet goed is voor haar en voor de pups. Sinds de verplaatsing is Indy veel rustiger en zorgzamer geworden.

We zijn deze week ook begonnen met het bijvoeren van de pups. We hebben 11 mooie puppy’s. Indy heeft 10 tepels, waarvan 2 helaas helemaal geen melk leveren.  We zagen dat, ondanks ze wel bleven aankomen, het voor Indy onmogelijk werd om bij te houden. Sinds we actief bij zijn gaan voeren groeien de pups weer zoals te verwachten is.

We merkten ook aan Indy dat ze het geven van melk niet leuk meer vond. En dat was niet gek met de vlijmscherpe nageltjes van de kleintjes. We hebben daarom deze week ook de eerste keer de nageltjes geknipt. Nu is het voor Indy ook weer prettiger te gaan liggen.

En de laatste mooie ontwikkeling; de eerste oogjes gaan open. 

19 Oktober Vandaag zijn de pups een week oud. Zoals we dachten zijn een aantal pups over de 500 gram gegaan met het gewicht. De pups kruipen ook een soort van door de werpkist heen, komende dagen zal er meer kracht in de pootjes komen. Tussen de 10e en de 15e dag gaan de ogen open

 

18 Oktober We zijn nu bijna een week verder. De pups doen het erg goed. Ze blijven gemiddeld goed aankomen en verwachten dat morgen de eerste boven de 500 gram komt. 

13 Oktober De pups hebben de 1e nacht doorstaan. Ook zijn ze in gewicht mooi aangekomen. Het wegen van de pups blijven we doen totdat ze 3 weken oud zijn.

12 Oktober In de nacht van zondag op maandag zijn de pups van Indy & Bamse geboren. Het zijn 6 teefjes waarvan 1 liver en 5 reutjes waarvan 3 liver. Zowel de pups als Indy maken het goed.

26 September Het is nog 2,5 week voor dat de uitgerekende datum is. We hebben alvast voor Indy de werpkist met spulletjes die nodig voor de bevalling klaar gezet. Indy heeft steeds meer behoefte om een eigen plekje te hebben. Nu kan ze zich terug trekken in de ren die we bij de werpkist hebben staan. Een aantal kleden die in de werpkist komen te liggen worden op het moment gewassen.

24 September Indy der buik groeit goed, ook al is ze nog maar dag 39 van de dracht is de buik heel goed zichtbaar.

12 September Het is vandaag de dag van de echo en zoals we hadden gedacht. Indy is drachtig!  De puppy`s worden rond 15 oktober verwacht.  Over 3 weken wordt er een röntgenfoto gemaakt zodat er een aantal bepaald kunnen worden. 

16 Augustus Na 24 uur vond de 2e dekking plaats. Zowel Kelvin als ik hadden verwacht omdat de waarde gisteren veel hoger bleek dan verwacht dat er geen dekking plaats zou vinden, toch vond de 2e dekking plaats. Nu is het ongeveer 3 weken afwachten totdat we weten of Indy drachtig is. 

15 Augustus Vandaag de 4e dat we progesteron zouden prikken. Indy is gelijk gewogen en weegt 23 kg.  We hadden verwacht dat het om en na bij de 10 zou zijn. Maar de waarde bleek 13,5 dus moesten we gelijk naar de reu. De dekking verliep vrij vlot. 

14 Augustus De 3e keer prikken. De waarde was gestegen naar 8,84. Morgen de laatste keer prikken en dan naar de reu voor dekking. 

11 Augustus Nieuwe poging, hopen dat de progesteron goed stijgt.. Progesteron was wat gestegen, namelijk naar 1,92. A.s vrijdag opnieuw prikken. 

8 Augustus Vandaag de eerste keer progesteron prikken. De waarde was aan de lage kant namelijk 0,582. Dinsdag weer opnieuw prikken.

2 Augustus Indy is loops geworden. Nu is het wachten tot dat we progesteron kunnen gaan prikken.