Dagboek A nest

Dagboek A nest

1 juni De puppytest van het FRC staat vandaag op het progamma voor de reu`tjes. Het was een warme ochtend al, en de heren vonden het fijner op buiten op het terras te slapen. Gelukkig hadden we de test locatie op een schaduwrijke plek waardoor het minder erg was om actief te zijn. Nadat de test en de pups door Michelle Noteborn in show stand waren gezet, was het aan Kelvin en mij om alle papier werk door te nemen en te matchen met de nieuwe eigenaren. Gelukkig hadden we al idee, welke pup bij elke eigenaar. Maar de test en de show stand van de pups maakte het wat gemakkelijker.

27 mei De pups zijn met de auto mee geweest naar de dierenarts. Daar hebben ze zich van hun beste kant laten zien en waren heel dapper op de behandeltafel, prikjes en zich na laten kijken waren voor deze stoere Action reuen geen probleem!

22 mei De chipper van Raad van Beheer is langs geweest om de pups te chippen en DNA af te nemen. De stamboomnamen zijn nu gekoppeld aan de pups.

Bruin Dark Passion Call To Action
Orange Dark Passion Hunting Action
Beige Dark Passion Stardom In Action
Blauw (licht) Dark Passion Magical Action
Grijs Dark Passion Time For Action


17 mei Vandaag zijn de pups van een werpkist met kleine ren, verhuist naar een grotere ruimte. De pups hebben de gehele serre tot hun beschikking en kunnen als het mooi weer is het terras op lopen.

Nieuwe onderkomen pups

14 mei Alle pups eten nu echt vaste brokjes! Soms nog wat onwennig, maar ze eten alles netjes op.

Spelen met grote zus Indy

13 mei De pups zijn voor de 2e keer ontwormt geworden. Ook hebben ze een klein ritje in de auto gemaakt. Tijdens de auto rit waren de pups heel kalm en waren ze niet echt van onder de indruk

12 mei De maaltijd van de pups bestaat nu uit geweekte brokjes. Langzaam aan gaan ze over naar de vaste harde brok. Ook hebben ze een leuk nieuw speeltje, genaamd tunnel!

5 mei Vanaf nu mogen de puppy`s mouse en pap (gepureerde brok met melk) krijgen. Het is even wennen, maar de heren zijn er gretig op. De toekomstige nieuwe eigenaren mogen vanaf vandaag langs komen. Het was super druk en gezellig! De gehele roedel was na het bezoek uit geteld.

29 april Vandaag zijn de pups ontwormt. De ene pup vond het heerlijk, terwijl een enkele zoiets had van gadver dat wil ik niet! Maar toch is het gelukt om allemaal te ontwormen.

28 april Nieuwe mijlpaal! Alle oogjes van de puppy`s zijn open!

27 april Op koningsdag hebben alle puppy`s de kilo bereikt. Sommige pups beginnen kleine kiertjes in oogjes te krijgen. Deze gaan spoedig open!

25 april Puppy met de bruin bandje (voor ons puppy bruin) is de eerste pup die de kilo heeft bereikt! Puppy bruin weegt 1015 gram! De rest komt ook heel erg goed aan, deze zullen binnenkort de kilo bereiken.

20 april De geboorte aangifte is gedaan bij Raad van Beheer. En daar bij hoort ook bekend maken van de stamboom namen, het A nest is nu officieel het “Action” nest:

Dark Passion Call To Action
Dark Passion Stardom In Action
Dark Passion Time For Action
Dark Passion Magical Action
Dark Passion Hunting Action

19 april De pups groeien echt als kool en zijn goed actief. In het filmpje worden ze langzaam aan wakker voor het drinken bij Zoey.

Nog in diepe rust, puppy grijs wordt al wakker en roept Zoey voor te kunnen drinken

16 april Gelukkig zijn weer alle pups flink in gewicht toegenomen. Een goed teken. Bij een paar pups is de navelstreng al afgevallen. Zoey heeft wat meer rust gevonden en komt nu ook af en toe eens uit de werpkist om ervoor te gaan liggen zodat ze de pups wel in de gaten kan houden maar zelf ook wat rust krijgt

15 april Met Zoey en de pups gaat het goed.

Pups heerlijk aan het drinken en bewegelijk!

14 april afgelopen nacht zijn de puppy`s van Zoey en BB geboren! Het zijn 5 reuen geworden!

Zoey met der 5 reu`tjes

24 maart Vandaag was er een grote stap. De werpkist en de ren werden opgezet. Zoey vond het allemaal wel prima en accepteerde het direct. In de ren ligt nu nog een vetbed waar ze heerlijk zacht op kan liggen.

Dag 42 dracht

13 maart Nu is het een maand na de dekking. Dag 31 van de dracht zijn we naar dezelfde kliniek toe gereden als waar we de progesteron lieten prikken. Maar nu gingen we voor een echo! En ja de echo bevestigde onze vermoede. Zoey is drachtig!

12 februari: Vandaag was de 2e dekking.  

Uitgelichte afbeelding

11 februari: Deze ochtend was Kelvin voor de 3e keer naar Best samen met Zoey. De waarde was 10,8! Dus dezelfde avond is de eerste dekking geweest. Rond 13 april worden de pups verwacht.

10 februari: Kelvin was met Zoey naar Best toe gereden voor de 2e progesteron prikken. De waarde was vandaag 6,3 advies was de dag er na weer laten prikken.

8 februari: Vandaag samen met Kelvin en Zoey eerste keer progestron prikken bij dierenkliniek van de Heuvel in Best, de waarde was  helaas 2,27. A.s zondag weer prikken. De waarde moet 10 zijn om te kunnen laten dekken. 

1 februari: Zoey is loops geworden. De loopsheid is veel eerder dan we hadden verwacht, maar dat drukt de pret niet!