Voer kvv

Voer kvv

Onze honden krijgen kvv van Lotgering. De keuze voor kvv is dat het natuurlijker is. De honden hebben door kvv minder ontlasting, (waardoor men minder hoeft op te rapen) en ook zijn ze minder winderig. Wij verplichten mensen NIET om kvv te voeren. We vinden ten alle tijden dat mensen zelf mogen kiezen wat ze aan hun pup/hond gaan voeren. Hier onder mee informatie voor wie geïnteresseerd is in kvv.

Wat is kvv?

Kvv staat voor kant en klaar vers vlees. Alle ingrediënten die je hond, kat of fret nodig heeft zijn vermalen in de juiste verhoudingen in de vorm van een worst, hamburger of vleesblokjes en daarna diep bevroren. Je hoeft alleen maar de juiste porties te bepalen en deze in de voerbak doen. Ook geven naast kvv ze een voeding supplement er bij. 

 

 

Hoe werkt het?
1. Bewaar de kvv in de vriezer.
2. Verdeel de kvv in porties van de juiste hoeveelheden voor je dier, door het te zagen of deels te laten ontdooien en dan te snijden.
3. Haal de dag vantevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in de koelkast om te ontdooien.
4. Voordat je de maaltijd geeft, laat je deze even op temperatuur komen buiten de koelkast. Dit hoeft niet perse, maar voor veel honden/katten wel prettiger.

 

Hoeveel en hoe vaak voeren?
Veel algemeen verkrijgbare KVVs (complete diepvries voeren) bevatten relatief veel vocht
en plantaardige/kunstmatige toevoegingen zoals granen en toegevoegd fosfor en calcium. Lotgering Totaalvoer is daarentegen zeer compact, stevig en 100% dierlijk en natuurlijk, waardoor uw hond er minder van nodig heeft.

Als vuistregel beveelt Lotgering aan om een volwassen hond 1 – 2% van het totale lichaamsgewicht per dag te voeren. Dus voor een hond van 30 – 35 kg zal 500 gram
(1 pakje) Totaalvoer per dag in de meeste gevallen voldoende zijn.

Tot 4 maanden is 4 – 5 % 
 4 tot 7 maanden 3 – 4%
7 tot 10 maanden 2 – 3% van het lichaamsgewicht.


bron: https://www.lotgering.nl/ – https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/lotgering/